Viis soovitust, kuidas kulutada vähem rehve ja kütust

Rehvitootja Goodyeari Eesti esindaja Risto Kivisikk annab autojuhtidele viis lihtsat soovitust kuidas nii rehve kui kütust säästa.

Veendu, et sõidad õige rehvirõhuga. Vale rehvirõhuga sõitmine vähendab rehvi eluiga ja suurendab auto kütusekülu. Rehvid tasuks täis pumbata vastava tootja poolt antud rõhuni ning kontrollida rehvirõhku vähemalt korra kuus.

Võimalusel väldi sõitmist halvas seisukorras teedel. Eriti ohtlikud nii rehvidele kui kogu autole on löökaugud, millest läbisõitmine võib halvimal juhul põhjustada kahjustusi ka autokerele. Tasuks vältida sõitmist ka n.-ö. teesoontes, mis kulutab tavapärasest rohkem rehve ning kruusateel ja hooldamata teedel, mis kulutavad nii rehve kui kütust.

Sõida rahulikult. Läbimõeldud ja rahulik sõidustiil on säästlik sõidustiil. Kui vahetad aegsasti käike ning väldid äkilisi pidurdamisi, on võimalik hoida kokku kuni veerand kütusest.

Väldi täielikku peatumist. Ummikutes või valgusfooride taga ei tasu pidevalt kõvasti kiirendada ja seejärel pidurdada, vaid sõita pigem vaiksemal kiirusel, kuid täielikult peatumata.

Väldi liigseid õhutakistusi ja raskusi autos. Kui sul ei ole plaanis minna suusatama või rattaretkele, siis tasub vastavad atribuudid auto katuselt maha võtta. Sama kehtib autos olevate kaalukamate asjade kohta. Mida raskem on auto, seda rohkem kulub kütust ning kuluvad ka rehvid.